osteopathie behandeling in Maastricht en Valkenswaard

osteopathie in combinatie met shiatsu, uniek in Maastricht en Valkenswaard

Osteopathie in combinatie met Shiatsu, die gegeven wordt in Valkenswaard en Maastricht is een unieke behandeling die optimaal voldoet aan de behoefte van het lichaam. Ik zal hieronder eerst even wat meer toelichting geven over osteopatie, meer informatie over (medisch) Shiatsu vindt u hier.

wat is osteopathie?

Osteopathie is een behandel- en onderzoeksmethode van organen, weefsels en het bewegingsapparaat van ons lichaam. Een osteopaat doet onderzoek naar bewegingsmogelijkheden en bewegingsbeperkingen van al deze systemen om zo een verband te kunnen leggen met de klacht van de patiënt

wat doet een osteopaat?

Een osteopaat onderzoekt de bewegingsbeperkingen in ons lichaam die met de klacht verband houden. Zo probeert een osteopaat de oorzaak van de klacht te achterhalen en deze te behandelen met viscerale mobilisaties, manipulaties, spiertechnieken en door te werken op de fascia (soort bindweefsel).

Osteopathische technieken in combinatie met shiatsu

Ik ben geen osteopaat, wel heb ik een jaar osteopathie gestudeerd aan het Sutherland College in Amsterdam en ben ik Shen Master trainee (tweede en laatste jaar) bij Jörg Schürpf (osteopaat en Shiatsu en ShinTai Master in Zwitserland) aan de Shen Master Academy.

Technieken uit de osteopathie in combinatie met Shiatsu technieken, leren mij de mechanische, dynamische en energetische realiteit van het lichaam waar te nemen en aan te raken op een gerichte en gedifferentieerde manier. Onze aanraking manifesteert zich dus als de optimale reactie op de behoefte van het lichaam in plaats van een supertechniek die alles weer goed probeert te krijgen. Deze behandelingen worden gegeven in mijn praktijk te Valkenswaard en in Maastricht.

Meer weten over osteopatie en shiatsu in Valkenswaard en Maastricht?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je graag weten of osteopathie en shiatsu bij mij in Valkenswaard of Maastricht kan helpen in jouw situatie? Stuur me dan even een mailtje via simone@praktijksimonepeerdeman.nl of bel me op 06 - 28 264 811