viscerale mobilisaties Maastricht en Valkenswaard

viscerale mobilisaties als behandeling in Valkenswaard en Maastricht

Viscerale mobilisaties bestaan uit gerichte manuele technieken, die het herstel van de beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de organen ondersteunen. Deze op de fasciën (dit is een soort vlies dat rond de spieren, botten en gewrichten ligt en daaraan ondersteuning en bescherming geeft) gerichte viscerale mobilisaties kunnen tot verbetering en aanpassing van de functie en structuur van de organen en orgaansystemen leiden, om zo te helpen het lichaam haar natuurlijke gezondheid te behouden.

beweging van organen

Bij een goede gezondheid is er een voortdurende beweging tussen de fascie van de organen en hun omgeving. Tijdens activiteiten zoals bv traplopen of wandelen, moeten de fasciën rondom de organen ten opzichte van elkaar en hun omgeving kunnen bewegen en glijden.
Deze onderlinge beweeglijkheid blijft stabiel, ondanks dat het lichaam heel veel bewegingen maakt. Als een orgaan niet goed kan bewegen als gevolg van spanningen, verklevingen, ontstekingen etc., dan zal dat ook andere organen en lichaamsstructuren beïnvloeden. Deze disbalans zal in eerste instantie blokkades en chronische irritatie in de spieren creëren. Op langere termijn kunnen er ook klachten ontstaan van de organen zelf, zoals obstipatie, maagzuur, etc. Een behandeling met viscerale mobilisaties (gegeven in mijn praktijk in Valkenswaard of Maastricht) kan de balans weer helpen herstellen.

toepassing van viscerale mobilisaties

Viscerale mobilisaties zijn een prachtige aanvulling op de shiatsu en craniosacrale therapie. Meer dan 95% van de klachten over het bewegingsapparaat ontstaan door stoornissen in de fasciën rondom de organen.

Meer weten over viscerale mobilisaties via Praktijk Simone Peerdeman in Valkenswaard en Maastricht?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je graag weten of de viscerale mobilisaties bij mij in Valkenswaard of Maastricht uitkomst kunnen bieden in jouw situatie? Stuur me dan even een mailtje via simone@praktijksimonepeerdeman.nl of bel me op 06 - 28 264 811