Ingrid van der Kamp-Haptonoom-craniosacraal therapeut, othomoleculair opgeleid

Ingrid van der Kamp

Haptonoom, craniosacraal therapeut, orthomoleculair opgeleid.
Moeder van drie kinderen.

Ik heb 20 jaar als verpleegkundige gewerkt waarvan 10 jaar op een couveuse afdeling. In 1999 ben ik begonnen in mijn eigen praktijk waar ik al mijn kennis en ervaring combineer. Ook de belangrijke rol van gezonde voeding als basis van je gezondheid betrek ik in mijn behandelingen.

Haptonomie als behandeling in Valkenswaard en Maastricht.

Als haptonoom staat het aanraken en aangeraakt worden centraal in mijn werk, én ik vind het heel bijzonder dat ik een stukje mee kan lopen op ieders levenspad.

Haptonomie ziet het lichaam als ‘drager’ van gevoelens.

Elke cel van je lichaam heeft een geheugen voor gevoelservaringen die opgeslagen zijn. Negatieve gevoelservaringen die onverwerkt zijn, kunnen in het lichaam vast zitten, bijvoorbeeld door blokkades in bewegingspatronen (zelfs van je organen) en remmingen in het uitten van gevoelens.
Dit kan het aangaan en beleven van contact met jezelf en de ander in de weg staan. In onze cultuur wordt het voelen vaak ondergeschikt gemaakt aan het denken en mijn ervaring als Haptonoom is dat veel mensen baat hebben bij het in balans brengen van het denken en voelen.

Als Haptonoom heb ik me gespecialiseerd in haptonomische zwangerschapsbegeleiding, waarin de toekomstige ouders en het kindje al tijdens de zwangerschap contact maken door middel van de aanraking en leren voelen wat ieder van hun nodig heeft om deze balans te vinden.

Haptonomie kan verder ook helpen bij:
Chronische pijn, overspannen zijn, vermoeidheid, stress en burn-out, relationele problemen, bij trauma’s en depressies, hyperventilatie, etc.

Haptonomie is 'de wetenschap van het gevoelsleven'

Opleidingen:

Haptonomie
Ac. voor Haptonomie Doorn
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
Ac. voor Haptonomie Doorn
Craniosacraal therapie
Upledger Instituut Doorn
Viscerale manipulaties
Barral Instituut Doorn
Verschillende cursussen voor de innerlijke scholingsweg
Ignoramus Academie België
Orthomolecelaire voedingsleer en gezondheidsleer
Bonusan
Kraamverzorgde
ROC Tilburg